Granieten bank geplaatst in Balk

    Op 23 maart 2018 is mijn granieten bank van 180 cm breed geplaatst langs één van de 3 wandelroutes van de Groene Loper rond Balk, in het Friese Gaasterland. Voor het project zijn per route 1 bankje aangekocht en 1 kunstwerk. 

Twee jaar geleden is stichting Mijn Gaasterland met het project de Groene loper gestart. Het eindresultaat is bijna klaar. Vanuit Balk worden er drie nieuwe groene lopers uitgerold. Drie nieuwe wandelroutes die allemaal vanuit het centrum in Balk starten.  De blauwe route loopt langs het Slotermeer, de rode wandelroute gaat door het Balkster Bosk en de groene route maakt de verbinding van uit Balk naar het Harichster bosk. In nauwe samenwerking met grondeigenaren en de gemeente zijn deze nieuwe routes, van gemiddeld 6 en 7 kilometer lang, tot stand gekomen. Door contact met de Kunstkring Gaasterland, zijn er kunstenaars benaderd en komt er op elke route een bankje van een kunstenaar en een gekleurd kunstwerk.  

De officiële opening is op vrijdag 18 mei om 10.30 in de Treemter in Balk. Burgemeester Fred Veenstra zal dan het informatiepaneel onthullen.