Project Kunst beweegt : feestelijke onthulling

onthulling-notenbalk-023-kopie.jpgOp 4 maart 2014 werd het project Kunst beweegt in Bankras Kostverloren afgesloten met de feestelijke onthulling van het kunstwerk de notenbalk aan de Oranjebaan in Amstelveen, in aanwezigheid van wethouder John Levie.  Schoolkinderen uit groep 4 van de M.L. Kingschool zongen en dansten onder de notenbalk. Wilma Driessen, voorzitter van het wijkplatform, benadrukte de waarde van community art ter verbetering van de leefomgeving. Symbolisch voor het 50 jarig jubileum van Amstelveen werden 50 ballonnen opgelaten door de deelnemers. Het was een vrolijke afsluiting van een mooi project. Een filmpje van de onthulling is te zien via de link http://www.rtvamstelveen.nl/tv/rtv-journaal.  Op het blog van het project is het hele proces te zien in woord en beeld: www.kunstbeweegt.wordpress.com

Kunst beweegt in februari 2014

noten-bevestigen-008-kopie.jpg noten-bevestigen-013-kopie.jpgIn februari werden de noten bevestigd op de lijnen van de notenbalk en werd de bevestiging van het boek aan de eerste paal voorbereid.

 

 

 

plaatsing-notenbalk-034-kopie.jpgOp 28 februari werd het kunstwerk geplaatst langs de Oranjebaan in Amstelveen door Jelle van Leeuwen en Ronald Braam.

Kunst beweegt in januari 2014

laswerk-notenbalk4-kopie.jpgIn januari werden de noten gefotografeerd en daarna door drukkerij Imago in Amsterdam afgedrukt op aluminium sandwichplaat en uitgesneden.

Jelle van Leeuwen laste 5 stalen rekken, en maakte bevestigingspunten doorvoor op  de 6 stalen buizen.

Kunst beweegt in week 48 : de eerste fase van het project is afgerond

Alle collages zijn nu afgerond. Het is een prachtige, kleurige verzameling geworden, die allerlei aspecten van de wijk laat zien.

In de komende weken worden ze gefotografeerd om aan te leveren aan de drukker. In januari wordt de stalen notenbalk gemaakt en plaatsing en onthulling worden verwacht in februari.

Kunst beweegt in week 47

mlking-1811-009-kopie.jpgDeze week hebben leerlingen van groep 3 van de M.L. Kingschool aan het Oostelijk Halfrond  gewerkt aan noten met het thema buiten spelen in de wijk. Ze vonden het werken met al die verschillende materialen geweldig! We hebben er 12 uitgekozen, die we met de desbetreffende kinderen a.s. maandag gaan afmaken.

Kunst beweegt in week 46

                Deze week hebben de bewoners van Ons Tweede Thuis, aan de Maccabiadelaan  hun bijdrage aan het project afgerond. In verschillende groepen is enthousiast  met meerdere bewoners gewerkt aan de noten. Elke bewoner heeft iets aan een noot toegevoegd waar hij of zij goed in is: schrijven, krulletjes tekenen, een plaatje aanwijzen, tekenen, kralen strijken, knippen, plakken, iets aandrukken of tijdschriftplaatjes scheuren.

Kunst beweegt in week 45

611-004-kopie.jpgDeze week werd in wijkcentrum Alleman de laatste hand gelegd aan de collages voor het kunstwerk. De fase met de buurtbewoners is woensdag afgesloten.De bijeenkomsten waren inspirerend en gezellig en de resultaten zijn prachtig!

De komende weken worden nog meer collages gemaakt door een groep bewoners van Ons Tweede Thuis, een centrum voor geestelijk gehandicapten en een groep leerlingen van de M.L. King openbare basisschool, allebei gelegen in de wijk.

Kunst beweegt in week 44

2310-006-kopie.jpgNiet alleen de namen van de buurten, het heden en de gedroomde toekomst van de wijk geven inspiratie voor het maken van de noten in de notenbalk. Ook de geschiedenis van de wijk wordt in het kunstwerk opgenomen. Ooit werd hier het veen afgegraven. Voor deze noot wordt een echt stuk turf als materiaal gebruikt.

Kunst beweegt in week 43

028-kopie.jpgDeze week hebben we een kleine tentoonstelling over het project ingericht aan de wand van het wijkcentrum Alleman, zodat bezoekers kunnen zien hoe het project verloopt.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan de verschillende groepen bewoners van Ons Tweede Thuis,  om samen te kijken naar de vorderingen van de 12 noten, die door hen gemaakt worden. Iedereen is erg enthousiast over het project en daar zijn de resultaten ook naar!

De groep deelnemers aan het project is al met de laatste noten bezig. Ondertussen wordt het boek met ideeën gevuld en kan de uitvoering daarvan de komende week beginnen.

Kunst beweegt in week 42

voetnoot-10-2013.jpg Deze week is een groep bewoners van Ons Tweede Thuis aan de Maccabiadelaan in de wijk Bankras Kostverloren begonnen aan een aantal kleine noten voor het kunstwerk. Verder is een begin gemaakt met het maken van de grote boekvorm, waaruit de notenbalk voortkomt.