Feestelijke onthulling kunstproject Buurt in Beeld 23.01.2012

2vankunst-buurt-in-beeld.jpg Het community art project Buurt in Beeld, dat ons bureau 2VanKunst in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen heeft uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard en de gemeente Amstelveen, is maandag 23 januari feestelijk onthuld.

Tegen de muur van een 4-laags flat van de corporatie aan de Lindenlaan, hoek Van der Hooplaan, is het kunstwerk aangebracht, dat bestaat uit 10 panelen in 5 kleuren. Van dichtbij zijn de foto’s die de deelnemers aan het project hebben gemaakt rond verschillende thema’s op de panelen duidelijk te zien.  In de avond komt licht in de kleur van het paneel achter alle  panelen vandaan, waardoor de compositie ook in het donker goed te zien is.

De stadsdichter Koos Hagen heeft een gedicht op de historie van de naam van de wijk gemaakt, dat als verbindend element tussen de panelen op de muur geschilderd is.

Zie voor de weergave van het kunstwerk bij dag en nacht ook de website www.communityartamstelland.nl

Voor een uitgebreid verslag en foto’s van de onthulling verwijs ik naar de volgende link:  http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Het-Buurt-in-beeld-project-in-Keizer-Karelpark-o&newsid=168113043